Duurzaam, makkelijk en gezond: het matcht tussen Ixor en Dripl

Lees meer

Ixor is een specialist in software development. Met een zwakje voor IoT en AI, bouwt het bedrijf sinds 2002 allerhande toepassingen. Toen ze Dripl ontdekten, was er geen twijfel mogelijk: Dripl is een meerwaarde, en Ixor voegt zich toe aan de Refillution. Een eenvoudig maar doordacht alternatief met veel meer dan enkel een ecologische impact heeft.

“Vandaag staat ons een grote gemeenschappelijke uitdaging te wachten. En dat is ecologischer leven” zegt Taoufik El Mahmoudi, Talent Manager bij Ixor. “Het is een element waar we als IT-bedrijf zoveel mogelijk rekening mee willen houden. Wat ons verbaasde was hoe groot de impact is van kleine gewoontes. Zo hadden weinig collega’s stilgestaan bij het feit dat 1 frisdrank altijd gelijk staat aan 1 flesje of blikje. Daarbovenop blijkt dat die blikjes zelden gerecycleerd en hergebruikt kunnen worden. Het refill-systeem van Dripl was voor ons de volgende logische stap.”

Mooi design, makkelijk te gebruiken  

Er is wel degelijk een duidelijk gemeenschappelijke factor tussen Ixor en Dripl. “Wat ons echt verraste”, gaat Taoufik verder, “was de aandacht die Dripl schenkt aan “ease of use” en design. Dat zijn zaken die in ons werk cruciaal zijn. Een app of oplossing moet intuïtief en visueel aantrekkelijk genoeg zijn. Anders gaat de gebruiker niet al te gauw terugkeren. Ook daar doet Dripl wat het moet: het werkt vlot, makkelijk, en brengt collega’s samen aan het toestel.”

Testimonial Ixor

Banden aanhalen op workation en aan de Refill Point

Ixor is de definitie van “relatief klein” en fijn. Met een team van om en bij 60 collega’s is de bedrijfscultuur totaal anders dan die van de IT-reuzen, hoewel de projecten vergelijkbaar zijn. En ook het afwisselend werken van op kantoor, thuis en bij de klant vind je er terug. 

Maar Ixor werkt actief aan een betrokken bedrijfscultuur. Zo gaan ze een keer per jaar samen op workation. Twee weken samen werken in een gehuurd huis op locatie brengt collega’s bij elkaar. Daarnaast kunnen de Ixor-collega’s heel het jaar door genieten van afterworks en Ixor Talks. “Maar ik zie in Dripl ook een zeer laagdrempelige manier van samen komen”, gaat Taoufik verder. “Wat vroeger enkel aan de koffiemachine kon, kan nu ook aan de Dripl Refill Point: kort over koetjes en kalfjes babbelen. Dat is voor mij de informele barometer van het welzijn van de medewerkers. Dat is en blijft voor Ixor zeer belangrijk.”  

Gezonde lijn doortrekken

Regelmatig sportieve activiteiten en een fruitmand op kantoor, bij Ixor zijn het al langer vaste waarden. “Sinds enkele weken horen de Dripl drinks daar ook bij”, vertelt Taoufik. “We boden onze medewerkers gratis frisdrank aan, maar dat strookte eigenlijk niet helemaal met die initiatieven waarmee we een gezondere levensstijl promoten. Een collega had over Dripl gehoord en vertelde me erover. Niet veel later zag ik Dripl zelf verschijnen. Ik vroeg meteen meer info en bestelde een Tasting Box.” 

Na een proefsessie met enkele collega’s was het voor Taoufik duidelijk: bij Ixor moest er ook zo’n Dripl Refill Point komen. “De drankjes vielen in de smaak, zijn gezonder dan klassieke frisdrank en we vechten mee tegen plastic afval. Alleen maar argumenten pro!”

Testimonial Ixor (1)

Doe mee aan de Refillution

Wil je ook inzetten op verbinding en welzijn op kantoor?

Laat de drankautomaat of koelkast gevuld met blikjes en flesjes achter je, en kies voor een gezonde, duurzame en makkelijkere oplossing: Dripls Refill Point. Vraag vandaag nog je offerte aan.

Deel dit artikel