Mistral Home bouwt mee aan groenere textielsector: “Dankzij Dripl afval verminderen én gezonder drinken”

Lees meer

Bij textielproducent Mistral Home zijn ze volop bezig hun bedrijf te verduurzamen. De introductie van Dripl kwam er op vraag van een van de medewerkers. “We wilden de hoeveelheid afval op kantoor verminderen én een gezonder alternatief aanbieden voor frisdranken”, vertelt Judith Verpaele, Marketing & Communicatie Manager.

De textielindustrie is er één met een grote impact op het milieu. Tijdens de productie is er veel water nodig en ook de CO2-uitstoot ligt hoog. Judith: “We zijn er ons van bewust, en willen ons steentje bijdragen aan de transitie naar een groenere sector. Daarom hebben we een onafhankelijk bureau gespecialiseerd in energiebesparing, hernieuwbare energie en duurzaamheidsprojecten in de arm genomen. Daarnaast richtten we in 2021 een eigen duurzaamheidscomité op; een groep collega’s die actief nadenken over manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen - zowel op het vlak van productie als het werken op kantoor.”

Duurzamer kantoor en aanbod

En het blijft - zoals we het graag zien - niet bij louter ambities. Mistral Home zette, op aanbeveling van het bureau, bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van het magazijn. Ook enkele ideeën uit het duurzaamheidscomité werden ondertussen geïmplementeerd, zoals efficiëntere verpakking van hun producten, sensibilisering rond sorteren én de introductie van Dripl.

Judith: “Ons gebouw telt drie verdiepingen en vroeger stond er op elke etage een koelkast gevuld met frisdrank. Die zijn nu vervangen door waterfonteintjes en een Dripl Refill Point op het gelijkvloers. Daarmee slaan we meteen enkele vliegen in één klap: we verkleinen de PMD-afvalberg aanzienlijk, het toestel is energiezuiniger en we verminderen CO2-uitstoot door af en aan rijden van vrachtwagens te vermijden.”

quote mistral home

Duurzaamheid is ook kijken naar welzijn van medewerkers

Dat de Dripl drinks ook gezond zijn, was meer dan mooi meegenomen. “We hechten veel belang aan de gezondheid van onze medewerkers”, vertelt Judith nog. “Want alleen wie goed in z’n vel zit, kan elke dag het beste van zichzelf geven. Daarom organiseren we bijvoorbeeld wekelijks een sportieve activiteit na het werk en bieden we ook gratis fruit aan op het werk. De gezonde drankjes van Dripl passen dus perfect in dat rijtje.”

Dripl doet frisdrank makkelijk vergeten

Of de switch van verslavende, suikerige drankjes naar een gezond alternatief moeilijk was? Helemaal niet, zo blijkt. Judith: “De Dripl drinks vallen echt in de smaak, vooral dan de gember-limoen en veenbes. Voor we Dripl effectief in huis haalden, hebben we een tasting box aangevraagd en alle collega’s laten proeven. Er is toen door het overgrote deel positief op gereageerd, waardoor we voelden dat de frisdrank hier snel vergeten zou worden. Het staat medewerkers natuurlijk vrij frisdrank van thuis mee te brengen, maar dat gebeurt nog zelden.”  

Wil je ook inzetten op duurzaamheid en gezondere medewerkers? Sluit je aan bij onze Refillution.

Deel dit artikel