The Master Labs: “Net als wij maakt Dripl bedrijven beter”

Lees meer

‘The Master Labs zijn betermakers’ - dat is hoe IT-diensten en -consultingbedrijf The Master Labs uit Kontich zichzelf graag omschrijft. “We geloven dat onze mensen pas echt het beste presteren als ze zich goed voelen in de omgeving waar ze werken”, vertelt Katrien Roziers, HR Lead bij The Master Labs. “Dripl is ongetwijfeld een van de elementen die daartoe bijdraagt.”  

Het team van The Master Labs nam in het voorjaar van 2021 zijn intrek in hun nieuwe werkplek in Kontich. Katrien: “We ruilden een oud, klassiek kantorencomplex voor een modern, gerenoveerd en aangepast herenhuis in het centrum. We vonden het erg belangrijk om er een duurzame en leuke werkplek van te maken.”  

Aandacht voor milieu? Vanzelfsprekend!

In het nieuwe kantoor van The Master Labs is er veel aandacht voor duurzaamheid. Katrien: “Het pand is uitgerust met een warmtepomp en veel beter geïsoleerd dan het vorige gebouw. Het is daarmee veel energiezuiniger.” Het IT-bedrijf koos ook met reden voor de centrale ligging aldus Katrien: “Zo kunnen de collega’s de auto wat vaker aan de kant laten en duurzamere vervoersmiddelen gebruiken voor hun woon-werkverkeer. We bieden daarvoor bijvoorbeeld nu ook fietsleasing aan. Een mooi aantal collega’s maakt er vandaag al gebruik van.”

Verder wilde The Master Labs ook zijn steentje bijdragen aan het verkleinen van de plastic afvalberg. Katrien: “Het is soms confronterend hoeveel afval je op een dag produceert. We wilden daar als bedrijf mee iets aan doen. We moedigden onze medewerkers al aan om meer water te drinken en hadden hen daarvoor een hervulbare drinkfles gegeven. 

Tijdens onze zoektocht naar nog meer manieren om een duurzaam kantoor te stimuleren, ontdekten we Dripl. Na een positieve proefsessie met de Tasting Box besloten we de frisdrank in onze koelkast vaarwel te zeggen en een van hun Refill Points hier op kantoor te plaatsen. En daar hebben we nog geen moment spijt van! Via de automaat hebben we nu naast een duurzaam ook een gezond alternatief.”

2-Jul-25-2022-09-26-35-67-AM

“Brengt mensen samen”

Naast duurzaamheid zet The Master Labs verbondenheid centraal in het nieuwe kantoor. Katrien: “Onze collega’s werken afwisselend bij klanten, thuis en op kantoor. Daardoor bestaat het risico dat je als medewerker voeling verliest met anderen - en dat willen we absoluut vermijden. We organiseren bijvoorbeeld maandelijkse sessies waarin we kennis delen met elkaar. Als bedrijf zorgen we voor de lunch en een hapje en drankje vooraf. Daarnaast proberen we ervoor te zorgen dat het kantoor een aangename plek is waar iedereen zich thuis voelt en het leuk is om te werken. Ook Dripl speelt daarin mee. Het is fijn om te zien dat collega’s echt een praatje slaan aan de Refill Point!”

Testimonial The Master Labs

Hoe pakte Katrien de introductie van Dripl aan?

Voor er een Refill Point stond te blinken bij The Master Labs, konden medewerkers van het bedrijf gratis frisdrank nemen uit de koelkast. Katrien: “We hebben intern een bevraging gelanceerd om te polsen wie er tegen de vervanging van de frisdrank door het gezondere alternatief van Dripl zou zijn. Tegelijkertijd hebben we de Tasting Box besteld en medewerkers laten proeven. 

De resultaten spraken voor zich: van de 32 medewerkers wou er maar 1 dat de frisdrank bleef, de rest stond er zeker voor open Dripl in huis te halen. Ondertussen tappen we al een hele tijd Dripl Drinks en hebben we zelfs die ene frisdrankfan helemaal overtuigd!”  

Tip: Eenmaal de Refill Point geïnstalleerd, zorgde Katrien ook voor een leuke aankondiging en de nodige informatie over hoe je nu precies een drankje tapt. Goede communicatie kan zeker helpen om ook jouw medewerkers aan de Refill Point verknocht te krijgen.

Wil je ook inzetten op duurzaamheid en gezondere medewerkers? Sluit je aan bij onze Refillution.

Deel dit artikel