Een drankautomaat kopen of huren: waar moet je op letten?

Lees meer

Een plek die gezellige samenkomsten, nieuwe ideeën en ontspannende pauzes oproept: een drankautomaat op de werkvloer is zoveel meer dan een praktisch toestel dat de dorst lest. Wil je er een naar de werkvloer halen, dan krijg je een uitgebreid aanbod voorgeschoteld. Kies je een klassiek, maar energievretend apparaat? Of een duurzame, gezonde all-in-one oplossing? Voordat je een drankautomaat koopt of huurt, sta even stil bij deze vijf vragen.

1. Welke tijdsinvestering heb je over voor een drankautomaat?

Klassieke hervulbare systemen voegen vaak een verdoken, maar tijdrovende taak toe aan het pakket van je office manager. Voor een frisdrankautomaat bijvoorbeeld hangt je multitasker regelmatig aan de telefoon om nieuwe bestellingen te plaatsen of technische problemen te melden. Een ouderwetse koelkast is niet veel beter. Die oplossing lijkt simpel, maar iemand moet die meerdere keren per maand bijvullen met wegwerpflessen en -blikjes. Consumptie per consumptie, de langst houdende dranken zorgvuldig achteraan gestald. En vergeet het afval niet, want de verzameling van die wegwerpverpakkingen vergt opnieuw kostbare tijd. 

Om in te zetten op maximale efficiëntie en productiviteit kijk je beter naar een tijdbesparend alternatief. Kies je voor de Dripl Refill Point, een all-in-one drankautomaat die plat en bruiswater met gezonde frisdrank combineert, dan vul je in tien minuten het hele toestel met nieuwe smaken. Zo’n slim systeem stuurt je een reminder als je bijna door je voorraad smaakconcentraten en CO2 heen zit. Bovendien zie je wanneer het tijd is voor een technisch onderhoud dat Dripl automatisch voor je regelt.

2. De gezondheid van je medewerkers is toch belangrijk?

Stilaan loopt het monopolie van traditionele frisdranken op de werkvloer op z’n einde. Met reden, want medewerkers die er een gezond eet- en drinkpatroon op nahouden, hebben meer energie, zijn productiever en concentreren zich beter. Bovendien resulteert dat patroon in minder ziekteverzuim en een positiever imago. Geen twijfel dat het loont om te investeren in gezonde drinks

Rijst de vraag: met welke gezonde keuzes vul je je drankautomaat? In de befaamde voedingsdriehoek die voedingsmiddelen aanraadt, zit alleen (kraan)water. Al kan je evengoed kiezen voor water met een smaakje, voedzamer dan traditionele frisdrank en minder saai dan water alleen. In de Refill Point van Dripl is er naast de basisoptie van plat en bruiswater plaats voor 4 smaakconcentraten. Die concentraten bevatten enkel natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van toegevoegde suikers. Bovendien maken hun hoofdbestanddelen er functionele drinks met een extra gezondheidsvoordeel van.

3. Hoe duurzaam wil je gaan in je keuze?

Zoals ieder bedrijf stel je waarschijnlijk groene doelen voorop. Hoe klein het initiatief ook lijkt, de soort drankautomaat die je koopt of huurt kan daarin een verschil maken. Kijk maar:

  • Energie:
    Een klassieke drankautomaat verbruikt een enorme hoeveelheid energie. De hele dag en nacht draait die door, zelfs als het toestel half leeg is. Dripls Refill Point is een duurzaam all-in-one systeem dat energie bespaart door enkel te koelen wanneer je een drankje tapt. 

    En het blijft niet bij de vorm, want ook de inhoud kost energie. Wist je dat frisdrank voor 80% uit water bestaat? Dat betekent onnodig watertransport, waarbij een grote hoeveelheid CO2 vrijkomt. Met de Refill Point die aangesloten is op de waterleiding vermijd je dat probleem.

  • Afval:
    Klassieke toestellen gevuld met flesjes en blikjes produceren een torenhoge berg afval. Een groot deel van dat plastic afval belandt in zee, jaarlijks 8 miljoen ton. Beeld je in: dat is elke minuut een volle vrachtwagen vuilnis. En dat verdwijnt niet zomaar: het duurt 450 jaar voordat een plastic fles afbreekt in zee, voor een aluminium blikje is dat 200 jaar. De Refill Point van Dripl produceert geen afval en moedigt het gebruik van herbruikbare flessen aan. 

De keuze van drankautomaat weerspiegelt de plek van duurzaamheid op je prioriteitenlijst. De moeite waard om over te reflecteren, want bedrijven die hun duurzaamheidsaanpak verbeteren, scoren 40% beter op personeelsretentie

4. Hoeveel ruimte voorzie je voor een drankautomaat?

De waterkoeler, frisdrankautomaat en koelkast die broederlijk naast elkaar staan: een herkenbaar beeld, toch? Nog te vaak neemt het drankaanbod voor medewerkers de halve keuken in beslag. Om van de stockageruimte die nodig is voor flesjes en blikjes nog maar te zwijgen.

Dat hoeft allang niet meer zo te zijn. Voor een drankautomaat die je van water en gezonde drinks bedient, volstaat een vierkante meter. Zet daarnaast een koffiezetapparaat voor de liefhebbers van warme dranken en er blijft voldoende plek over om je keuken of koffiehoek een gezellige toets te geven. Bovendien vermijd je gezeul, want voor zo’n all-in-exemplaar volstaan een aantal dozen met smaakconcentraten en CO2-flessen. In hoeveelheid en gewicht is dat veel minder dan flessen en blikjes. 

5. Wat met het prijskaartje?

Hoeveel besteed je aan de koop of huur van een drankautomaat? De prijsformules zijn eindeloos en hangen af van je noden. Let op de onderhoudskost en of die inbegrepen is. Bij veel frisdrankautomaten is dat niet zo, maar bij Dripl wel.

En neem in je kostenplaatje ook de lange termijn mee. Want als je water en gezonde frisdrank samen aanbiedt, heb je geen aparte waterkoeler en frisdrankautomaat meer nodig. Dat maakt de individuele consumpties uiteindelijk goedkoper.

Tijd om te testen!

Benieuwd naar zo’n voordelige all-in-one drankautomaat? Maak kennis met de Refill Point van Dripl, een energiezuinig en verpakkingsvrij exemplaar. De automaat filtert en koelt leidingwater, voegt bruis toe en mengt dat met een natuurlijk smaakconcentraat. Even smakelijk als frisdrank en toch gezonder. Bovendien heb je er weinig ruimte voor nodig en is het beperkte onderhoud behalve snel ook gemakkelijk. En bijzonder pluspunt: in een oogopslag bereken je hoeveel verpakkingen jouw bedrijf kan uitsparen.

Meer weten of de Refill Point uitproberen? Vraag je proefperiode aan!

Deel dit artikel