Het verhaal achter de Dripl-missie

Lees meer

Waarvoor staat Dripl? Ontdek onze missie hier. 

Kipling Boekentassen

Flashback naar 2010, wanneer mijn generatie skinny jeans en kipling boekentassen droeg. Water uit plastiek flesjes? Normaal. 10 jaar later, niet enkel ons gevoel voor mode is verbeterd, we zijn klimaat bewuster geworden, eco-awareness is aanwezig. De herbruikbare drinkfles is een gevestigde waarde geworden. Shoutout naar de Doppers en de Sodastreams van de wereld 💘

Water drinken is enorm positief geëvolueerd, maar wacht? wat met de andere helft? alles met smaak?

 

De afvalberg en meer

Een blikje cola uit de drankautomaat, of een flesje ijsthee uit de Delhaize, deze frisdranken zijn nog altijd énkel in wegwerpverpakking te verkrijgen. Dit in 2020? Say what? Dagelijks worden er zoveel flesjes en blikjes afgedankt, als je ze samen op een hoop smijt, dat je een afvalberg krijgt zo hoog als de Eifel toren.

Deze afvalberg van blikjes en flesjes gaat gepaard met enorm hoeveelheid transport. Frisdrank is eigenlijk maar water met een smaakje aan toegevoegd. Dit wil zeggen dat er talloze camions rondrijden die tot 80% gevuld zijn met water. Dit, terwijl leidingwater overal beschikbaar is? Belachelijk. 🤷‍♂️

We gaan nog een stapje verder. Als je naar de smaak zelf kijkt, is deze helaas nog steeds altijd ongezond. Of een overvloed aan suikers, of de frisdranken zijn ‘zero calories’, maar volgepropt met chemische brol.

Deze drie aspecten heeft als gevolg dat de beverage industry, een van de meest duurzaam-inefficiënte industrie is ter wereld. De klimaatimpact afkomstig van genieten van een frisse limonade, en de klimaatimpact die nu gerealiseerd wordt, ligt mijlenver uit elkaar.

Dripl-proeven

Een mini-frisdrank fabriek

Met Dripl zetten we de huidige frisdrank industrie op zijn kop. We introduceren een nieuwe manier van lekkere drankjes te consumeren.

Met Dripl willen we de huidige frisdrank industrie heruitvinden. The Dripl Refill Point is een de verpakkingsvrije drankautomaat, waar je een drinkfles kan vullen met een gezonde limonade. Gember-limoen, vlierbloesem of een ijsthee: suikerarm en volledig natuurlijk.

De Refill Point gaat leidingwater filteren, koelen, bruis aan toevoegen en uiteindelijk mengen met een smaakconcentraat.

Zo decentraliseren we de frisdrankproductie, allemaal kleine frisdrank fabrieken als het ware.

Sustainable Empowerment

We zijn overtuigd dat de huidige en meest voorkomende manier van duurzame oplossingen vooropzetten achterhaald is. Het negatief doemdenken en rekenen op angst om mensen hun gedrag te veranderen is voorbij. Het is ondertussen bewezen dat de klimaat docu’s weinig helpen, integendeel, ik word een beetje depressed?

Vandaar dat de Dripl Refill Point een oplossing moet zijn die een no-brainer is. Het is een duurzaam alternatief die zo fijn is in gebruik, zo lekker én nog eens prijsvriendelijk is, zodat mensen er zelfs niet over moeten nadenken dat ze voor duurzaamheid kiezen, the offer you can’t refuse.

We zijn pro sustainable empowerment, een positieve beweging waar het om praktische oplossingen draait. Producten en mechanismen die voor fundamentele verandering zorgen. Hier kijken we op naar missie-gedreven ondernemingen die impact maken, net zoals oa Tiemie en Toogoodtogo.

Doe je mee met de Dripl movement?

 

Deel dit artikel